Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Isäntäväki
Tallin isäntäväkeen kuuluvat Emmy, hänen miehensä Tuomas ja tyttärensä Leah.


Emmy Carolina Berg

Emmy on 37-vuotias hevosnainen ja omistaa aviomiehensä Tuomaksen kanssa Solinan. Emmyllä ja Tuomaksella on tytär Leah sekä poika Jack. Emmy tulee suomalais-brittiläisestä perheestä, joten puhuu sujuvasti molempia kieliä. Emmy on aloittanut ratsastuksen 5-vuotiaana ja saanut ensimäisen poninsa 8-vuotiaana. Tähän aikaan Emmy aloitti myös kilpailemisen. Emmy on kilpaillut aktiivisesti ponillaan Cancanilla, Fannilla ja hevosellaan Wodwilliellä.

Emmy on asunut muutaman vuoden ulkomailla ja kisannut mm. Saksassa, Ranskassa, Hollannissa ja Puolassa. Emmy ja Tuomas tapasivatkin kilpailuissa Hollannissa. 

Emmy on opiskellut ypäjällä ratsastuksenopettajaksi ja valmentajaksi. Sivussa hän teki myös yrittäjän opintoja. 

Emmyn lempihevosia Solinassa ovat toki oma rakasa Pepe sekä edesmennyt Danssa. Lisäksi tallin muista hevosista Emmyn suosikkeja ovat omat kasvatit Sirius, April ja Rigel.


Tuomas Mikael Berg

Tuomas on ammatiltaan eläinlääkäri. Hänellä on takanaan 6 vuotta peruseläinlääkäri opintoja ja kaksi vuotta erikoistumista hevossairauksiin. Tuomakselle ei ole aina ollut itsestään selvyys tulla eläinlääkäriksi, vaan pitkään hän haaveili kilparatsastajan urasta. Tuomas onkin Emmyn tavoin asunut ja kisannut ulkomailla. Emmyn tapaaminen kuitenkin sai Tuomaksen haluamaan hieman enemmän paikallaan pysyvää elämää. Niinpä mies meni eläinlääketieteelliseen ja opiskeli eläinlääkäriksi. 

Tuomas on aloittanut ratsastamisen 6-vuotiaana ja saanut ensiämaisen poninsa ollessaan 9. Tuomas on kilpaillut omilla poneillaan Roosalla ja Edwartilla sekä lainaponeilla Ramballa ja Hektorilla. Ulkomailla Tuomas kilpaili huippuruuna Dartomorilla ja lahjakkaalla tamalla Windyllä. Enkelin Tuomas osti vuonna 2011. Sen kanssa Tuomas on saavuttanut myös paljon.

Solinassa Tuomaksen lempihevosia oman Enkelin lisäksi ovat Evanascent, Karkki ja edesmennyt Lego.


Leah Samba Berg

Leah on Emmyn ja Tuomaksen kahdeksanvuotias tytär. Leah on rohkea ja maailmaa uteliaalla meilenkiinnolla ihmettelevä pieni ponityttö. Leah ratsastaa toisinaan Bellalla, jos Emmy, Tuomas tai joku työntekijä ehtii taluttaa. Leah on välillä mukana tallin toiminnassa, mutta silloin aina tiukasti Emmyn tai Tuomaksen valvovan silmän alla. 

Leahin lempiponi on ehdottomasti satuponi Annabella. Bellalla Leah tykkääkin ratsastaa eniten. Leahin näkee ulkona yleensä pihan leikkimökissä, hiekkalaatikolla tai leikkimässä koirien kanssa. Kissojakin Leah silittelee mielellään. 

Toisinaan Netta harjoittelee tuntienpitotaitojaan ja pitää Leahille tunteja. Näppärä neiti osaa jo ratsastaa ilman taluttajaa ja on ylittänyt pari maahankaivettua estettä ja puomiakin. Leah viihtyy Netan tunneilla ja on aina innoissaan, jos Netta sellaisen Leahille lupaa pitää.

Jack Colin Berg on Emmyn ja Tuomaksen viisivuotias poika.


Henkilökunta

Veera Tiainen, tallimestari

Veera on taitava hevosnainen ja hänen perheellään on ollut hevosia niin kauan kuin Veera vaan jaksaa muistaa. Veera pitää tunnit, jos Emmy ei pääse. Veera on opiskellut ypäjällä hevosenhoitajaksi ja tallimestariksi. Veera on ystävällinen ja iloinen persoona sekä taitava hevostenkäsittelijä. Hän on helposti lähestyttävä ja tekee töitä iloisin mielin vaikka ulkona tulisi vettä taivaan täydeltä.

Veeran työtehtäviin kuuluu karsinoiden siivous, hevosten tarhaaminen ja ruokinnat sekä yleinen hevosten kunnon tarkkailu. Veera on vastuussa tallista, kun Emmy tai Tuomas ei ole paikalla ja hän tietää mistä kaikki löytää ja tuntee jokaisen hevosen korvakarvoja myöten. 

Veera myös ratsastaa jonkun verran ja auttaa Nettaa hevosten liikutuksessa ja koulutuksessa. Varsinkin varsojen kanssa tarvitaan apukäsiä ja Veera on mielellään apuna varsojen kouluttamisessa. Veeralta voi aina kysyä mitä vaan ja hän tietää vastauksen.

Veeran lempihevosia Sunissa ovat sympaattinen sympaattinen Herra, iso ja lempeä Onni sekä April.

Netta Ahola, hevosenhoitaja/ratsuttaja

Netta on tallin pääasiallisin ratsuttaja ja nuorten hevosten kouluttaja. Netta on opiskellut ratsuttajaksi ja harrasteohjaajaksi, joten saattaa toisinaan pitää myös valmennuksia ja tunteja. Netta on ollut pienestä pitäen hevosihmisiä ja hän on kisannut paljon omilla ja lainaponeilla. Kisaaminen jäi opiskelujen alettua, kun oma hevonen myytiin, mutta opiskelujenkin aikana Netta pääsi kisaamaan koulun hevosilla. Nettan päälajit ovat esteet ja kenttä.

Netan päävastuuta on hevosten liikutus ja niiden koulutuksen eteenpäinvieminen. Netta läpiratsastaa hevosia ja kouluttaa nuoria hevosia ja varsoja. Netta pitää huolen, että hevoset ovat kisakunnossa kun on kisakausi ja kauden ulkopuolella pitää niiden peruskunnon yllä.

Netta auttaa myös tallin siivoamisessa ja muissa tallitöissä kun ehtii. Netan töihin kuuluu myös hevosten ruokintojen suunnitteleminen sekä lomakausien kuten laidunkauden ajotus. Netta on myös kisapaikoilla Emmyn apuna ja pitää hevoset tyytyväisinä luokkien välissä.

Netan lenpihevosia ovat Sanni, Hani ja Evan.

Jenna, hevosenhoitaja

Jenna 19-vuotias ja työskentelee tallilla hevosenhoitajana. Päivittäisiin työtehtäviin kuuluu karsinoiden siivous, tarhaus, ruokinnat ja loimitukset ym. Toisinaan Jenna on myös apuna hevosten liikutuksessa.

Topias, hevosenhoitaja

Topias 22-vuotias ja työskentelee tallilla hevosenhoitajana. Päivittäisiin työtehtäviin kuuluu karsinoiden siivous, tarhaus, ruokinnat ja loimitukset ym. Toisinaan Topias on myös apuna hevosten liikutuksessa.

Amber, opiskelija

Amber on 14-vuotias punapäinen tyttö, joka on Suomessa vaihdossa Briteistä. Amber on taitava ratsastaja ja pienikokoinen, joten auttelee tallin pienimpien ponien kanssa sekä kisaa show pony -luokkia Pojulla.


Kuvat © Bob Haarmans & Ekaterina Druz

 V i r t u a a l i t a l l i   | a  s i m - g a m e  s t a b l e 

©2019 Solina - suntuubi.com