Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tilukset
Henkilökunta | Tarha- & Karsinajärjestys | Tallivuokra


Talli

Solinassa on kaksi tallirakennusta: isompi päätalli ja pienempi vierastalli. Päätallissa on 30 karsinaa, kaksi pesuboksia, iso satulahuone, pesula, rehula, toimisto ja wc. Pikkutallissa on 10 karsinaa, satulahuone ja pesuboksi. Päätallin yhteydessä on kuivike/heinävarasto. Päätalin yläkerrassa on myös hoitajille oma tila. Tarhoja on 11 ja niihin kaikkiin, lukuun ottamatta yhtä oritarhaa, mahtuu 2-3 hevosta tai 3-4 ponia.  Tarhat on aidattu puuaidalla ja sähkölangalla ja niissä on tukevat portit.

Tilavassa karsinassa hevosella on tilaa loikoa, sillä on automaattinen vesikuppi sekä renkaat hevosen sitomista ja heinäverkkoa varten. Karsinassa on ruokinta-aukko, joka helppottaa hevosten ruokintaa, kun karsinaan ei tarvitse mennä sisälle. Käytämme säilöheinää, joten heinät syötetään yleensä maasta, siihen ne on helppo laittaa ja hevonen saa syödä luonnollisessa asennossaan. Pesuboksimme on tilava ja siinä on ketjut kiinitystä varten. Letku on pitkä ja ylettää hyvin hevosen ympäri. Pesuboksilta löytyy miltei aina yksi harja, sieni ja hikiviila, joita saa vapaasti käyttää, suositeltavampaa on kuitenki käyttää hevosen omia sieniä ja harjoja.

Solinasta löytyy myös kävelytyskone, johon on helppo laittaa hevonen tai useampia kävelemään. Kävelykoneen nopeutta voi säätää hitaasta löntystelystä melkein ravivauhtiin. Hevoset voivat olla irrallaan väliköissä tai ne voi laittaa narun päähän, miten kukakin haluaa. Kävelytyskone on helppo käyttää ja mukava myös hevosille, ne tajuavat yleensä idean melko nopeasti. Jumiin jäämisen varalle on turvalaitteisto.

    


Tarhat ja laitumet

Solinassa hevoset tarhailevat päivittäin 11 hyvinhoidetussa tilavassa tarhassa. Tarhoja kiertävät puuaidat ja sähkölangat. Portit ovat helppokäyttöiset kätevät metalliportit, jotka on helppo avat ja sulkea. Solinassa hevoset ulkoilevat säästä riippumatta joka päivä lähes koko päivän. Tallissa hevosia ei seisoteta edes kovilla pakkasilla, jos hevosilla ei ole ulkona mitään hätää. Ääriolosuhteilla hevosia tarkkaillaan enemmän ja kovilla pakkasilla varmistetaan hevosien riittävä heinänsaanti. Ukkonen on ainoa aika jolloin hevoset voidaan turvallisuussyistä ottaa sisälle.

Hevoset tarhaavat 2-4 hevosen/ponin ryhmissä ja porukat on luotu niin, että lauman kesken olisi mahdollisimman vähän kiistaa ja konflikteja. Aina ei näiden laumojenkaan sisäinen harmonia säily, mutta porukoissa on pyritty siihen, että stressaavaa kiusaamista tai pomottelua/alistamista olisi mahdollisimman vähän ja että jokainen hevonen saisi syödä ja olla tarhassa rauhassa kavereiden kanssa.

Laitumet ovat käytössä laidunkautena, jonka pituus vaihtelee. Yleensä toukokuun puolessa välissä hevoset lasketaan laitumille. Aluksi ne ovat vain muutaman tunnin päivässä, jotta ehtivät tottua vihreään ruohoon. Totutuksen jälkeen hevoset laiduntavat päivisin kahdessa pätkässä ja laidunlomalla kesä-heinäkuun aikana ympäri vuorokauden. Hevoset tarkastetaan jokapäivä ja niiden suolan, veden ja lisäheinän saannista huolehditaan tarkasti. Laidunkausi lopetetaan elokuun loppupuolella ennen ensimäisiä yöpakkasia. Laitumia kiertävät puuaidat ja sähkölangat. Suojaa tuulelta, sateelta ja paahteelta tarjovat metsänreuna, joka osittain ulottuu laitumen puolelle sekä katokset. 

    


Kenttä ja Maneesi

Solinassa on kaksi kenttää. Toinen on tilava, 45x80, ja toinen hieman pienempi 30x50. Molemmat ovat pohjaltaan joustavaa ja kimmoisaa maneesihiekkaa. Kentät on salaojitettu joten ne eivät lammikoidu sateella, kenttämme pölyävät myös todella vähän. Kenttiä viertävät tukevat aidat, joihin on kiinnitetty koulukirjaimet omille paikoilleen, joka helpottaa tuntien pitämistä. Kovaääinilaitteet mahdollistavat kuulutukset ja ovat apuna ratsastuksenopettajille ja valmentajille, jottei heidän tarvitse huutaa. Isän kentän päädyssä on kisakatsomo ja kentän laidalta löytyy pieni varasto, jossa säilytetään esteitä, kouluaitoja ja kartioita. Sieltä löytyy myös talikko. Iso kenttä on kilpailukenttä jos kisat pidetään ulkona, isolla kentällä kannattaa myös hypätä, varsinkin jos ratsukoita on monta. Pieni kenttä sopii yksin ratsasteluun ja koulutuuppailuun.

Maneesi on myös suhteellisen tilava 30x60, hyväpohjainen, eristetty ja talvella lämmitetty. Maneesin pitkillä sivuilla on isot katsomot ja yläkerrassa kahvio, josta on isojen ikkunoiden kautta myös mahdollisuus seurata kisoja, valmennuksia ja tunteja. Maneesissa on oma estekalustonsa. Maneesissa on myös tuomareille oma "aitio". Maneesissa on valkoiset seinät ja tehokkaat lamput sekä ikkunoita, joten se on hyvin valoisa ja mukava paikka ratsastaa myös pimeällä.

    


Maastot ja maastoesteet

Solinalla on täysivarusteltu kansalliset mitat ja tasot täyttävä maastoesterata, jossa on erilaisia reittejä. Maastoesterata on alkujaan hyvin vanha ja se on kunnostettu ja paranneltu täyteen kilpakuntoon. Maastoesteradasta pidetään hyvää huolta koko kauden ajan ja talvellakin pidetään huoli, ettei pakkanen ja lumi aiheuta vaurioita radalle. Maaperä radalla on optimaalisen pehmeää ja tiet hyväkuntoisia. 

Maastot kulkevat kauniissa maisemissa ja maastoja pitkin pääsee Solinan omistamille pelloille sekä järven rantaan, jossa on lupa uittaa hevosia. Rantaan on tallilta matkaa vajaa 2km. Solinan maastoissa on myös hyvät kiipelymahdollisuudet ja turvallisia kiipelyreittejä löytyy pari. Maastossa on paljon ratsastukseen soveltuvia ja sallittuja teitä, jotka ovat hyväpohjaisia. Myös muutamia pieniä metsäpolkuja ja reittejä on, joissa saa samoilla hevosten kanssa. Kaikki polut eivät ole hevosten kanssa rymyämistä varten ja ne on merkitty maanomistajan toimesta erikseen ratsastukselta kielletyiksi.

    


kuvat: Bob Harmaans, Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan, Jewellin vapaita, ransu.kuvat.fi, vapaasti by AK & Emmy (Ei saa kopioida!)

 V i r t u a a l i t a l l i   | a  s i m - g a m e  s t a b l e 

©2019 Solina - suntuubi.com